Суд заарештував командира, який не захистив від нападу військову частину в Одесі

2 Листопада 2017, 18:48

Приморський райсуд Одеси посадив під домашній арешт командира військової частини міста, на яку 29 жовтня було скоєно напад. Про це повідомляє інформаційний центр суду.

"Суд прийняв ухвалу і обрав стосовно тимчасового виконувача обов'язків командира військової частини запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту терміном на два місяці", – розповіли в суді.

Зазначається, що підполковника ЗСУ підозрюють у скоєнні злочину за ознаками статті 426 Кримінального кодексу (бездіяльність військової влади, яка спричинила тяжкі наслідки в умовах воєнного стану або в бойовій обстановці).

Тим часом іншого підозрюваного у справі – офіцера частини, який також проявив бездіяльність, – суд вирішив не брати під варту.

Як повідомлялося, 31 жовтня було оголошено про підозру та затримано т. в. о. командира військової частини аеродрому "Шкільний" в Одесі, підполковника ЗСУ та військовослужбовця, який був на посту.

Нагадаємо, в Одесі група з 40 невідомих осіб у балаклавах 29 жовтня 2017 року близько 8:45 спробувала провести рейдерське захоплення військової частини А3571, на території якої розташовується аеродром "Шкільний". Військова прокуратура відкрила провадження за фактом спроби захоплення.