В Україні оголосили конкурс на проект музею Революції Гідності

20 Жовтня 2017, 17:50

Український інститут національної пам'яті оголосив на найкращу проектну пропозицію для об'єкту "Національний меморіальний комплекс Героїв Небесної Сотні – Музей Революції Гідності". Про це 20 жовтня повідомила прес-служба УІНП.

Зазначається, що учасники конкурсу повинні подати проектну пропозицію меморіального простору в пам'ять про Героїв Небесної Сотні, розробити проектну пропозицію будівлі музею Революції Гідності, який повинен мати музейну та культурно-просвітницьку функції, розробити суспільний простір як складову меморіально-музейного комплексу.

Конкурс буде проводитися анонімно, у два тури, із відкритою попередньою кваліфікацією, а офіційні результати представлять 20 лютого 2017 року та у травні 2018 року.

Також будуть дві номінації – "Конкурс на меморіал" і "Конкурс під музей". Наприкінці першого туру конкурсу після публічного обговорення проектів журі визначить переможця першого і публічно оголосить підсумки цієї номінації. Потім проект меморіалу інтегрують у всіх конкурсних пропозиціях другого туру "Конкурсу під музей".

"Меморіал повинен бути спрямований не на заморожування складної травматичної історії, а на створення майданчика для переосмислення важких історичних подій, краще розуміння теперішнього та консолідованого творення майбутнього", – наголосив Генеральний директор Національного меморіального комплексу Героїв Небесної Сотні – Музею Революції Гідності Ігор Пошивайло.

Як повідмолялось, 14 вересня на пленарному засіданні Київської міської ради депутати надали земельну ділянку Музею Революції Гідності орієнтовною площею 1,22 га.