Генпрокуратура прийшла з обшуками до партії Клименка

19 Жовтня 2017, 12:59

Слідчі Головної військової прокуратури Генеральної прокуратури на підставі дозволів суду проводять обшуки за місцями проживання осіб, причетних до функціонування схеми легалізації грошових коштів колишнього міністра доходів та зборів Олександра Клименка. Про це 19 жовтня повідомила прес-служба ГПУ.

З метою отримання доказів незаконної легалізації коштів правоохоронці проводять обшук, зокрема, у житлових приміщеннях уповноважених осіб політичної партії "Успішна країна"

Додамо, що Головна військова прокуратура Генпрокуратури здійснює досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 255, ч. 1 ст. 256, ч. 2 ст. 364, ч. 3 ст. 212, ч. 3 ст. 209 та іншими статтями КК України.

Колишнього голову Державної податкової служби та в подальшому міністра доходів та зборів України Олександра Клименка підозрюють в участі в організованій Віктором Януковичем злочинній організації, вчиненні у її складі тяжкого злочину у сфері службової діяльності, що заподіяло тяжкі наслідки у вигляді матеріальної шкоди державі у великому розмірі. А саме у вчиненні у 2011-2017 роках легалізації (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом організованою групою в особливо великих розмірах.

Нагадаємо, 8 лютого Апеляційний суд Києва заочно заарештував колишьного міністра Олександра Клименка. Наприкінці 2014 колишньому міністрові уряду Миколи Азарова повідомили про підозру у заволодінні державним майном в особливо великих розмірах. Із 2015 році він перебуває у міжнародному розшуку. Водночас Олександр Клименко залишається почесним головою партії «Успішна країна», осередки якої діють в різних містах України.

Щодо Клименка порушили два кримінальні провадження, одне з яких наразі довелося зупинити через розшук підозрюваного. 1 березня суд дав дозвіл на заочне розслідування щодо екс-міністра Клименка.

14 липня в офісному центрі "Гулівер" правоохоронці заблоковали майно екс-міністра Олександра Клименка на суму 12 млрд дол. Згодом фігуранти "справи Клименка" пішли на угоду зі слідством.