У МОЗ вирішили розширити програму “Доступні ліки”

4 Жовтня 2017, 12:07

Урядову програму відшкодування вартості ліків "Доступні ліки" з наступного року розширять, додавши до неї три додаткові захворювання, ліки від яких держава буде відшкодовувати повністю або частково. Про це в інтерв'ю Укрінформу повідомив заступник міністра охорони здоров'я Роман Ілик.

"Зараз ми опрацьовуємо два-три напрямки. Найближчим часом вже внесемо цю пропозицію на розгляд Кабінету міністрів. Якщо її буде акцептовано, то відповідно ці захворювання увійдуть до програми "Доступні ліки" на 2018 рік. Для вас ексклюзивно повідомлю – це захворювання щитоподібної залози, анемічні стани та ревматоїдний артрит", – розповів Ілик.

Він також наголосив, що до програми "Доступні ліки" включені перш за все пріоритетні захворювання, на які найчастіше хворіють українці, і такі, які можуть добре лікуватися на амбулаторному рівні задля убезпечення розвитку ускладнень.

Нагадаємо, що з 1 квітня в Україні розпочалася урядова програма "Доступні ліки", яка передбачає відшкодування вартості лікарських засобів повністю або частково за трьома групами захворювань – серцево-судинними, цукровим діабетом другого типу та бронхіальна астма. Уже 6 квітня з'явилася онлайн-карта аптек Києва, що працюють за програмою "Доступні ліки".

27 липня Міністерство охорони здоров'я України оприлюднило новий реєстр препаратів, які пацієнти з серцево-судинними захворюваннями, діабетом ІІ типу та бронхіальною астмою можуть отримати в рамках урядової програми "Доступні ліки".