Порошенко обговорив з Меркель введення миротворців ООН та звільнення політв’язнів

28 Вересня 2017, 13:50

Президент України Петро Порошенко під час телефонної розмови привітав канцлерку Німеччини Ангелу Меркель з перемогою на виборах і скоординував з нею підходи щодо реалізації ініціативи введення миротворчої операції ООН на території окупованої частини Донбасу.

"Від цієї перемоги залежить стабільність всієї Європи", – сказав Порошенко і побажав Меркель успішного завершення коаліційних переговорів.

Як повідомляє прес-служба глави держави, співрозмовники також обмінялися думками щодо розвитку ситуації на Донбасі і станом імплементації Мінських домовленостей.

"Скоординований підхід до реалізації ініціативи щодо розгортання миротворчої операції ООН на території окупованої частини Донбасу і неконтрольованого ділянки українсько-російського кордону", – йдеться в повідомленні.

Крім того, Порошенко наголосив на необхідності негайних кроків для недопущення виконання так званого "вироку" щодо одного з лідерів кримських татар Ільмі Умерова, а також для консолідації міжнародної підтримки з метою прискорення вирішення питання звільнення всіх українських заручників з російського полону.

Раніше президент Петро Порошенко провів зустріч з президентом Франції Еммануелем Макроном і обговорив з ним нормандський формат та миротворців ООН на Донбасі.