МЗС висловило протест Росії через недопуск українських лікарів до Павла Гриба

15 Вересня 2017, 19:31

Міністерство закордонних справ України висловило рішучий протест у зв’язку з недопуском російською стороною, незважаючи на численні звернення, українських лікарів до незаконно утримуваного громадянина України Павла Гриба. Про це йдеться у заяві МЗС.

«11 вересня 2017 року Європейський суд з прав людини надав РФ термін до 25.09.2017 року повідомити Суд про актуальний стан здоров'я П. Гриба та про рекомендовані йому лікарські препарати. Враховуючи критичний стан здоров’я П.Гриба, Міністерство вимагає від російської сторони невідкладно надати можливість провести обстеження затриманого українськими лікарями, які готові терміново прибути до місця його тримання», – йдеться у заяві.

«Закликаємо міжнародну спільноту засудити жорстоке поводження російської сторони з незаконно затриманим громадянином України Павлом Грибом та посилити політичний і дипломатичний тиск на Російську Федерацію задля його звільнення», – наголосили в МЗС.

Раніше у пятницю, 15 вересня, стало відомо, що Гриба перевели з СІЗО до лікарні.

Нагадаємо, колишній прикордонник, а нині військовий капелан Ігор Гриб заявив, що спецслужби Росії викрали його сина Павла в Білорусі. Згодом ЗМІ з'ясували, що ФСБ використала 17-річну дівчину, щоб заманити юнака до іншої країни.Посольство України передало в МЗС Білорусі ноту з проханням надати інформацію про українця. ЗМІ отримали непідтверджену інформацію, що від може перебувати в управлінні ФСБ у Краснодарі (РФ). Згодом у МЗС підтвердили, що Павло Гриб перебуває в управлінні ФСБ в Краснодарі.

Правоохоронні органи почали досудове розслідування щодо зникнення Гриба.

МЗС України висловило рішучий протест РФ через затримання Гриба спецслужбами Росії.