Замовник вбивства Воронєнкова причетний до злочинних кіл і спецслужб РФ – Луценко

4 Вересня 2017, 18:06

Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що замовник вбивства екс-депутата Держдуми РФ Дєніса Воронєнкова причетний до злочинних кіл та має "жваві контакти" зі спецслужбами РФ. Про це повідомив кореспондент УНІАН.

Луценко також зазначив, що замовник вбивста Воронєнкова наразі перебуває у Росії.

"Замовник знаходиться на території РФ, він має причетність до злочинних кіл РФ, також має жваві контакти із спецслужбами РФ. Виконавцями були в основному громадяни України, більшість з них ідентифікована, і ті, на кого є відповідні докази, затримані", – заявив він. 

Як повідомлялось, заступник генерального прокурора України з міжнародно-правового співробітництва Євген Єнін в інтерв'ю Іnsider розповів, що Генеральна прокуратура каже, що вбивство екс-депутата Державної думи РФ Дєніса Воронєнкова фактично розкрито.

Воронєнкова вбили 23 березня у центрі Києва біля готелю Premier Palace. Українські правоохоронці вважають, що до вбивства екс-депутата Держдуми РФ причетна Росія. Його вбивця отримав важкі поранення від охоронця Воронєнкова і помер у лікарні. Радник глави МВС Антон Геращенко заявив, що вбивцею є громадянин України Павло Паршов, агент російських спецслужб, який проник у силові структури України.

16 червня Голосіївський районний суд Києва заарештував без права на заставу Ярослава Тарасенка, підозрюваного в причетності до вбивства екс-депутата Держдуми РФ Дєніса Воронєнкова. 10 серпня, суд продовживТарасенку запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 8 жовтня 2017 року.

Воронєнков переїхав в Україну, і в грудні 2016 року отримав українське громадянство. Також він дав свідчення Генеральній прокуратурі України проти колишнього українського президента Віктора Януковича, який обвинувачується у державній зраді. Воронєнков частково підтвердив слідчим свідчення, які раніше дав інший колишній російський депутат Ілья Пономарьов, який отримав влітку 2016 року посвідку на проживання в Україні.