У Данії підготували законопроект проти “Північного потоку-2”

2 Вересня 2017, 18:32

Уряд Данії підготував і направив на обговорення законопроект, який зможе заборонити будівництво газопроводу "Північний потік-2" через територіальні води країни. Про це повідомило місцеве видання Politiken.

Так, в уряді пропонують внести зміни до закону про континентальний шельф, який передбачає відмову на проведення трубопроводів тільки у випадку екологічної загрози. Новий законопроект передбачає, що заявки на проведення трубопроводів зможе розглядати МЗС Данії. 

"Прийняття рішення за заявками на проведення трубопроводів в територіальних водах має таку специфіку, що більше підходить для обговорення на рівні міністрів", – йдеться в коментарі до законопроекту.

За даними Politiken, в уряді Данії побоюються перетворення поставок газу по "Північному потоку" у політичний інструмент російської влади.

Як повідомлялось, "Північний потік-2" отримав від європейських партнері у три рази менше коштів, ніж було офіційно оголошено раніше. 

Нагадаємо, федеральне мережеве агентство Німеччини через невизначеність не узгодило п'ять проектів "Північного потоку-2" у плані розвитку національної газотранспортної мережі до 2026 року. Про це йдетсья у релізі Bundesnetzagentur. Ці рішення пояснюються тим, що три з пропонованих проектів потребують додаткового уточнення, а два втратили актуальність.

Також французька компанія Engie може припинити фінансування проекту газопроводу "Північний потік-2", якщо запрацюють нові санкції США проти Росії.