Генпрокуратура оголосила у розшук заступника голови Генштабу РФ Богдановського

19 Червня 2017, 14:26

У понеділок, 19 червня, Генеральна прокуратура України повідомила про підозру першому заступнику голови Генштабу РФ Миколі Богдановському. Про це повідомила ГПУ у відповіді на запит РБК-Україна.

У прокуратурі зазначили, що Богдановського звинувачують у причетності до вбивства українських військовослужбовців під Іловайськом.

"За фактом віроломного вбивства українських військовослужбовців під час виходу з оточення в районі м. Іловайськ Донецької області повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 110, ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 437, ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу України, першому заступнику начальника Генерального штабу Збройних Сил Російської Федерації генерал-полковнику Богдановському М.В., якого оголошено у розшук, судом надано дозвіл на його затримання", – йдеться у відповіді.

Нагадаємо, наприкінці  серпня 2014 року після запеклих боїв бійці сил АТО потрапила в оточення під Іловайськом Донецької області. Російські військові обстріляли коридор, по якому за домовленістю повинні були виходити українські бійці. За офіційними даними, загинули 366 українських військових, отримали поранення 249, 128 потрапили в полон і 158 зниклих безвісти. За інформацією військової прокуратури, загальна кількість бойовиків і військ РФ під час боїв під Іловайськом перевищувала 16 тис. осіб.