У МЗС закликали українців не користуватися безвізом для роботи в ЄС

12 Червня 2017, 09:43

Збільшення міграційнного потоку із України до Європейського Союзу може стати причиною для розгляду ймовірного скасування безвізового режиму віз. Про це заявив голова Міністерства закордонних справ України Павло Клімкін.

"Якщо міграційний потік з України збільшиться в багато разів, то, звичайно, буде розгляд, чому це відбувається. Тоді будемо розмовляти з Європейською комісією, з окремими країнами. На цьому етапі все владнаємо. Але знову ж таки, не користуйтесь безвізовим режимом для того, що працювати. Приїжджайте, дивіться на ситуацію…. Шукайте можливості, але не порушуйте кодекс Європейського Союзу. Закони ЄС ніколи не мають порушуватися. Як і наші, до речі", – зазначив міністр. 

Раніше у МЗС повідомили, що чотирьом українцям відмовили у в'їзді в ЄС з об'єктивних причин – попередня заборона на в'їзд, відсутність біометричного паспорта або перевищення терміну перебування.

Зазначимо, 11 червня набула чинності візова лібералізація для громадян України при короткотермінових подорожах українських громадян до країн ЄС і «шенгену». Безвізовий режим стосується всіх держав-членів Європейського союзу, крім Великої Британії й Ірландії, а також країн «шенгенської зони» з-поза меж ЄС. Цей режим наразі не стосується так званих «заморських володінь» Нідерландів і Франції. Щоб скористатися цим режимом, треба мати біометричний паспорт і, так само як і у випадку з візовим режимом, бути спроможним на прохання прикордонних органів довести мету й умови своєї поїздки, свою платоспроможність тощо. Безвізовий режим дозволяє перебувати у країнах, яких він стосується, до 90 днів протягом кожних 180 днів без права працевлаштування.

Як повідомлялося, станом на 6 годину 12 червня правом безвізу скористалося 1894 громадянина України.