СБУ прийшла з обшуком в інвестиційну компанію Dragon Capital

26 Квітня 2017, 13:21

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман повідомив, що правоохоронці проводять обшуки в інвестиційній компанії Dragon Capital (Київ). Про це він заявив під час засідання уряду.

"Мені тільки що написали, я не знаю, як на це реагувати. Зараз проходять обшуки в інвестиційній компанії Dragon Capital. Як на це реагувати? Вилучають там техніку і так далі", – сказав він.

Гройсман підкреслив, що не має права втручатися у справи правоохоронних органів, однак доручив урядовому уповноваженому забезпечити адекватну роботу компанії.

Як повідомив прес-секретар прем'єр-міністра Дмитро Столярчук, глава уряду доручив розібратися з ситуацією навколо інвестфонду Dragon Capital, де зараз проводяться слідчі дії.

Пізніше керівник прес-служби Dragon Capital Ольга Білобловська написала у facebook, що обшуки пов'язані зі звинуваченням в незаконному використанні програмного забезпечення.

"Зараз СБУ проводить в нашому офісі Dragon Capital обшук. Має рішення суду на виїмку комп'ютерної техніки. Йдеться про незаконне використання програмного забезпечення", – написала вона.

Dragon Capital – одна з найбільших компаній у сфері інвестицій та фінансових послуг, яка надаює інвестиційно-банківські та брокерські послуги.

Нагадаємо, раніше Служба безпеки заявила, що викрила онлайн-сервіс YouControl на незаконному зборі та продажі інформації, яка має обмежений доступ та є власністю держави. YouControl збирає інформацію з держреєстрів і надає її журналістам та активістам для розслідувань і моніторингів. У компанії відкидають усі звинувачення і заявляють, що діють у рамках законодавства.