Стала відома дата голосування Радбезу ООН за оновлену резолюцію щодо Сирії

12 Квітня 2017, 08:35

Голосування у Раді Безпеки ООН за новим проектом резолюції щодо хімічної атаки в Сирії, "західної трійки" (Великої Британії, Франції, США) призначене на другу половину дня середи, 12 квітня.

Зазначається, що нова редакція проекту резолюції незначно відрізняється від того документа, який виносився на розгляд Ради безпеки ООН раніше і був заблокований представниками Росії.

Розгляд нової резолюції призначено на другу половину дня, близько 21-00 по Києву.

Нагадаємо, під час ракетного удару флоту США по авіабазі урядових військ Сирії щонайменше четверо військовослужбовців урядових військ Башара Асада загинули.

Міністерство оборони США опублікувало відео ракетного обстрілу збройними силами авіабази у Сирії. Президент Сполучених Штатів Америки  Дональд Трамп заявив, що особисто віддав наказ провести ракетний обстріл авіабази військ президента Сирії Башара Асада. Удар став відповіддю на хімічну атаку сирійських урядових військ в Ідлібі, яка призвела до смерті не менш як 100 осіб, у тому числі 27 дітей

Світові лідери підтримали дії США, їх засудили тільки Росія, Іран і Північна Корея. Перед цим Франція ініціювала екстрене засідання Ради Безпеки ООН у зв'язку із застосуванням хімічної зброї в Сирії, але проект резолюції був в черговий раз заблокований Росією. 

5 квітня три держави внесли до ради Безпеки ООН проект резолюції, яка засуджує газову атаку в провінції Ідліб. Ініціаторами резолюції виступили Франція, США і Велика Британія. 

Як стало відомо у п'ятницю, 7 квітня, Пентагон перевіряє причетність Росії до хімічної атаки в Сирії. За словами представника Міноборони США, проводиться ретельна оцінка даних, які можуть свідчити про те, що Росія знала про цей план.