У Києві силовики затримали п’ятьох учасників акції протесту під будівлею МВС

10 Квітня 2017, 17:00

У Києві правоохоронці затримали п’ятьох учасників акції протесту, які вимагали відставки керівника Головного Управління Національної поліції у Донецькій області В’ячеслава Аброськіна та командира роти спецпризначення ГУНП Донецької області Юрія Голубана. Про це повідомляє Радіо Свобода у понеділок, 10 квітня.

Повідомляється, що близько 30 протестувальників прийшли до будівлі Міністерства внутрішніх справ вимагаючи відставки Голубана, якого звинувачують у причетності до діяльності угруповання бойовиків «ДНР», і Аброськіна, який взяв його на роботу до поліції Донеччини. Серед протестувальників були представники добровольчих батальйонів «Донбас» і «Азов». Між активістами й охороною будівлі виникла невелика штовханина.

"Приблизно через 30 хвилин після початку мітингу до будівлі під’їхав автозак спецназу, в який силою заштовхали п’ятьох активістів", – йдеться у повідомленні.

Радник голови МВС Ілля Ківа, який вийшов до мітингувальників, які залишилися, заявив, що у міністерстві зацікавлені в тому, щоб винні сіли за ґрати, але для цього, за його словами, потрібно провести розслідування.

Щодо причин затримання протестувальників – Ківа заявив, що має намір з’ясувати, за що їх затримали.

Нагадаємо, у п'ятницю, 7 квітня, у мережі з'явилося відео, на якому поряд із бойовиками "ДНР" стоїть начебто полковник української поліції. Сам Юрій Голубан назвав відео монтажем. Глава МВС повідомив, що Голубан готовий дати свідчення на поліграфі.