У Нацполіції заявили про значні зрушення в розслідуванні вбивства Воронєнкова

6 Квітня 2017, 23:53

Слідство значно просунулось у розслідуванні вбивства екс-депутата Державної думи РФ Дєніса Воронєнкова. Про це заявив начальник Головного управління Національної поліції в Києві Андрій Крищенко.

"Ми значно просунулися і щодо встановлення подій, які передували вбивству, мотивів, хто брав ту чи іншу участь, були встановлені свідки", – заявив він.

"Слідство проводить прокуратура міста, поліція Києва також бере участь. Поки такої інформації, яку можна оприлюднити, надати, я не можу. Слідство триває, ми проводимо багато заходів, встановлюємо осіб, спільників", – додав Крищенко.

Нагадаємо, Дєніса Воронєнкова убили у центрі Києва біля готелю Premier Palace. Українські правоохоронці вважають, що до вбивства екс-депутата Держдуми РФ причетна Росія. Його вбивця отримав важкі поранення від охоронця Воронєнкова і помер у лікарні. Радник глави МВС Антон Геращенко заявив, що вбивцею є громадянин України Павло Паршов, агент російських спецслужб, який проник у силові структури України.

Воронєнков переїхав в Україну, і в грудні 2016 року отримав українське громадянство. Також він дав свідчення Генеральній прокуратурі України проти колишнього українського президента Віктора Януковича, який обвинувачується у державній зраді. Воронєнков частково підтвердив слідчим свідчення, які раніше дав інший колишній російський депутат Ілья Пономарьов, який отримав влітку 2016 року посвідку на проживання в Україні.