Трамп засудив застосування хімічної зброї в Сирії

5 Квітня 2017, 20:32

Президент США Дональд Трамп назвав ймовірне використання хімічної зброї в Сирії "жахливою і невимовною" подією. Про це повідомляє американський телеканал "Ю-Ес-Ей Тудей".

"Зараз дуже неспокійні часи на Близькому Сході. Ця атака є жахливою і невимовною подія. Це жахлива зневага всього людства", – сказав Трамп під час зустрічі з королем Йорданії Абдаллою II в Білому домі.

Читайте також: МЗС України зробило заяву щодо застосування хімічної зброї у Сирії

Відповідаючи на питання про те, як президент США збирається реагувати на цю атаку, в якій він звинувачує сирійського президента Башара Асада, Трамп відповів: "Ви побачите".

За підсумками переговорів з йорданським королем, Трамп підкреслив, що на "подібні дії режиму Асада не можна закривати очі".

"Це була страшна атака проти ні в чому не винних людей – проти жінок, дітей і навіть немовлят", – наголосив Трамп.

Нагадаємо, 4 квітня в сирійській провінції Ідліб, яку контролюють повстанці, сирійська армія провела атаки за допомогою газу, які призвели до смерті не менш як 100 осіб, у тому числі 11 дітей. Близько 400 людей отримали поранення, зокрема, хімічні опіки очей та дихальних шляхів. Правозахисні організації стверджують, що для атак армія Асада використовувала заборонену хімічну зброю, від використання якої раніше публічно відмовилася. У зв'язку з цим Франція ініціювала екстрене засідання Ради Безпеки ООН.

Як повідомлялося, 5 квітня три держави внесли до ради Безпеки ООН проект резолюції, яка засуджує газову атаку в провінції Ідліб. Ініціаторами резолюції виступили Франція, США і Велика Британія.