Укрзалізниця змінила маршрути пасажирських поїздів через вибухи в Балаклії

23 Березня 2017, 16:53

Через вибухи боєприпасів на військовому складі в Балаклії на Харківщині Укрзалізниця з 23 березня змінила маршрути курсування пасажирських поїздів у напрямку Костянтинівки, Бахмута та Лисичанська. Про це повідомила прес-служба Південної залізниці.

Зокрема, поїзд №124/123 Київ – Костянтинівка курсуватиме зміненим маршрутом через станції Красний Лиман, Святогірськ, Тропа, Куп'янськ-Вузловий.

Поїзд №127/128 Бахмут – Харків курсуватиме через станції Красний Лиман, Слов'янськ та Лозова.

Поїзд №787/788 Харків – Костянтинівка прямуватиме через станції Лозова, Слов'янськ та Красний Лиман.

Поїзд №409 Харків – Лисичанськ прямуватиме за маршрутом Харків, Чугуїв, Куп'янськ-Вузловий, Сватове та Лисичанськ.

Поїзд №610 Лисичанськ – Харків курсуватиме через станції Сватове, Куп'янськ-Вузловий, Чугуїв та Харків.

Після стабілізації ситуації рух поїздів відбуватиметься відповідно до графіка.

Крім того, Укрзалізниця обмежила рух низки приміських поїздів.

Зокрема, обмежено рух приміських поїздів на дільниці Шебелинка – Балаклія – Савинці. Поїзди, які відправляються з Харкова у напрямку Ізюму та Балаклії, курсуватимуть тільки до станції Шебелинка.

Поїзди, що слідують з Ізюму до Харкова, курсуватимуть лише до станції Савинці.

У зворотному напрямку поїзди курсуватимуть згідно зі своїм графіком.

Крім того, 23 березня відмінено курсування поїзда №6445/6446 Харків – Красний Лиман – Харків.

Рух залізничного транспорту по станції Балаклія призупинено та організовано за резервною схемою. На станції Шебелинка чергують два пожежні потяги регіональної філії "Південна залізниця" ПАТ "Укрзалізниця".

Нагадаємо, вночі 23 березня у місті Балаклія Харківської області, де розташовані склади зі зброєю, розпочалася пожежа, що спричинила детонацію боєприпасів, одна людина отримала поранення. Військова прокуратура встановила, що могла статися диверсія. Місцевим жителям вдалося зафіксувати моменти вибухів. Державна прикордонна служба України посилила охорону східної ділянки кордону. 

Станом на 7:30 із Балаклії та прилеглих населених пунктів евакуювали 20 тисяч людей.  Президент України Петро Порошенко доручив головам обласних державних адміністрацій та Київської міської державної адміністрації вжити невідкладних заходів з надання допомоги жителям Балаклійського району Харківської області, які постраждали через вибухи на складі з боєприпасами. 

У радіусі 40 км від палаючих складів заборонили польоти. Служба безпеки України відкрила провадження щодо вибухів і пожежі за статтею "диверсія".