Через диверсію у Балаклії посилили охорону військових складів по всій Україні

23 Березня 2017, 10:05

Міністр оборони України Степан Полторак повідомив про посилення охорони і оборони на військових складах на всі території України після диверсії на складах з боєприпасами у Балаклії на Харківщині. Про це він заявив на брифінгу у четвер, 23 березня.

"Це вже не перший випадок проведення диверсій на наших об'єктах стратегічного значення… Прийнято рішення про охорону арсеналів, на який зберігається боєприпаси, озброєння і техніка. Також посилено охорону і оборону наших складів в зоні АТО", – сказав він.

Міністр додав, що збитки можна буде підрахувати тільки після ліквідації пожежі.

"Там з самого початку було досить сил і засобів, щоб своєчасно вплинути і зробити все можливе, щоб не поширилася пожежа. Там знаходилися два танка, пожежна техніка, але пожежа на таких об'єктах є, як правило, надзвичайно складною, і це пов'язано з розривом боєприпасів ", – зазначив Полторак.

Він також повідомив, що на місце пожежі вже направлений Харківський гарнізон Збройних сил України, направляються військові Національної гвардії, поліція, служби ДСНС, колони транспорту, щоб люди могли евакуюватися з небезпечної зони.

Як повідомлялося, вночі 23 березня у місті Балаклія Харківської області, де розташовані склади зі зброєю, розпочалася пожежа, що спричинила детонацію боєприпасів. Військова прокуратура встановила, що могла статися диверсія. Місцевим жителям вдалося зафіксувати моменти вибухів.  Державна прикордонна служба України посилила охорону східної ділянки кордону.

Станом на 7:30 із Балаклії та прилеглих населених пунктів евакуювали 20 тисяч людей. У радіусі 40 км від палаючих складів заборонили польоти.