Аваков попросив повноважень для зняття блокади ОРДіЛО

28 Лютого 2017, 14:18

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков звернувся до Антитерористичного центру (АТЦ) та Кабінету міністрів з проханням надати силовикам повноваження для зняття торгової блокади ОРДіЛО.

"Звертаюся до народних депутатів:.. Шановні колеги, відсиджуватися вже потрібно закінчувати, давайте ухвалимо закон, що кожен громадянин України має право перегороджувати залізничне полотно. Ви б хотіли такий закон? Такого закону немає і не буде. Тоді давайте дотримуватися тих законів, які є, і давайте дамо ті повноваження силовим органам, щоб відновити тут ситуацію. І я просив би керівників АТЦ зважувати всі відповідні рішення, Антитерористичного центру, який керує всіма силовими операціями в зоні антитерористичної операції, зважити все… прийняти відповідне рішення, і ми це рішення забезпечимо", – сказав він під час наради прем'єр-міністра Володимира Гройсмана з представниками металургійної промисловості в Києві у вівторок.

Нагадаємо, 25 січня ветерани АТО і деякі нардепи, зокрема. Володимир Парасюк та Семен Семенченко, перекрили ділянку залізниці Луганськ – Попасна в рамках торгової блокади окупованих регіонів Донбасу. Внаслідок цих дій було заблоковано рух 12 поїздів із загальною кількістю 700 вагонів. Згодом стало відомо, що в районі міста Попасна Луганської області невідомі порізали рейки.

Терористи 27 лютого зробили заяву щодо транспортної блокади Донбасу. Вони погрожують взяти під контроль підприємства, які зберігають українську юрисдикцію на окупованих територіях, якщо до 1 березня блокада не буде знята.