Віце-спікер Європарламенту: Друзям України в ЄС потрібна справжня активність українських еліт та суспільства

16 Лютого 2017, 12:11

Друзям України в Європейському союзі потрібна справжня активність українських еліт та суспільства, необхідна політична зброя для себе, оскільки Україна має багато противників у ЄС, а Росія має тут багато друзів. Про це в інтерв’ю Тижню розповів віце-спікер Європарламенту Ришард Чернецький.

«Нам, друзям України в ЄС, потрібна справжня активність українських еліт та суспільства. Коротко кажучи (я не дипломат), нам необхідна політична зброя для себе, оскільки ваша країна має багато противників у ЄС, а Росія має тут багато друзів. Протягом останнього місяця кількість останніх зросла, тому особливо зараз ми повинні показати справжнє прагнення України до реформ та більшої співпраці з ЄС. Будь-яка пропозиція чи ініціатива в цьому напрямку дуже корисна для обох сторін. Ми очікуємо серйозніших зусиль від України саме тепер, бо сьогодні поміж країн ЄС значно більше, ніж рік-два тому, прихильників ідеї «зачинити двері» не лише для України, а й для інших пострадянських держав», – розповів він.

За його словами, варто звернути увагу на ситуацію в Нідерландах, де наступного місяця відбудуться вибори. А партія, яка підтримувала негативний голос на референдумі щодо Угоди про асоціацію України з ЄС, тепер лідирує в опитуваннях.  

Детальніше читайте в черговому номері журналу «Український тиждень»