Аваков прокоментував надання права на володіння зброєю

29 Січня 2017, 20:56

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков допустив можливість ухвалення закону, що дозволяє громадянам володіти бойовими пістолетами – з низкою жорстких обмежень. Про це він написав 29 січня у Facebook.

"Моя позиція: доступ до автоматичної нарізної вогнепальної зброї має бути лише у державних структур. Доступ приватних осіб до такої зброї повинен бути заборонений. Вогнепальні бойові пістолети. Тут вважаю за можливе запровадження права на володіння і носіння короткоствольної бойової нарізної зброї для цивільних осіб з низкою жорстких обмежень. Потрібно виділити категорію цивільних осіб, яким може бути дозволено володіння бойовими пістолетами. Жорсткий соціальний і медичний контроль", – зазначив Аваков.

На його думку, володіти бойовими нарізними пістолетами можуть громадяни, які служили у військових і воєнізованих державних підрозділах, які пройшли "відповідний курс поводження з такою зброєю і незалежний психологічний тест з жорстким порогом".

"Все це повинно бути чітко прописано відповідним законом, який потрібно ухвалити в парламенті. Тема дуже чутлива і неоднозначна. Вимагає зваженої і мудрої позиції законодавців, особливо з урахуванням різних інцидентів останнього часу по всьому світу", – вважає міністр.

Нагадаємо, у червні 2016 року Аваков виступив проти права на володіння зброєю в Україні. Тоді він заявив, що таке право, "лише затвердить право сильного". У 2015 році електронна петиція про вільне володіння зброєю стала однією з перших, яка зібрала 25 тис. голосів, необхідних для її розгляду президентом.