WSJ назвав можливе джерело даних для компромату на Трампа

24 Січня 2017, 22:10

Одним з джерел даних для оприлюдненого компромату на президента США Дональда Трампа міг бути президент Російсько-Американської торгової палати в США Сергій Мілліан, передає The Wall Street Journal з посиланням на знайоме з ситуацією джерело.

Повідомляється, що на даних Мілліана ґрунтується майже третя частина доповіді екс-працівника британської розвідки Крістофера Стіла. Зокрема, саме Мілліан заявив про наявність у російської сторони компрометуючого відео з Трампом і про змову його штабу з Росією з приводу атаки на сервери Демократичної партії США. WSJ підкреслює, що Мілліан міг не знати, що передає дані екс-співробітнику розвідки. Крім того, в самій доповіді міститься підтвердження його слів іншими джерелами.

Читайте також: Спецслужби США вивчають дані про зв'язки соратників Трампа з Росією – NYT

Радник Трампа заперечує причетність Мілліана до підготовки компромату, так як останній не мав відношення до візиту Трампа в Москву в 2013 році. Сам президент Російсько-Американської торгової палати в США назвав компромат фейком, однак проігнорував запитання, чи є він джерелом для доповіді Стіла.

Нагадаємо, американські видання з посиланням на неназваних чиновників повідомили, що розвідка передала Трампу короткий звіт непідтверджених і компрометуючих матеріалів про нього, які ніби збирали спецслужби Росії.

Медіа одразу розпочали бурхливу дискусію щодо цього матеріалу, який став випробуванням журналістських стандартів. Трамп назвав поширені матеріали фейковими.

Тим часом, видання The Wall Street Journal раніше оприлюднило інформацію, що доповідь про наявність у Росії можливого компромату на Трампа підготувала фірма Orbis Business Intelligence, директором якої є колишній співробітник британської розвідки Крістофер Стіл.