НАЗК запросило шістьох нардепів для пояснень щодо невчасного подання е-декларацій

26 Грудня 2016, 16:14

Національне агентство з питань запобігання корупції запросило шістьох народних депутатів, які несвоєчасно подали щорічні декларації за 2015 рік, надати пояснення з цього приводу. Про це повідомляється на сайті НАЗК.

Ідеться про Марію Матіос, Вячеслава Богуслаєва, Юрія-Богдана Шухевича, Леоніда Козаченка, Костянтина Іщейкіна, Анатолія Гіршфельда. Вони не подали е-декларації до 30 жовтня.

"Раніше Національне агентство з питань запобігання корупції направляло відповідний запит на адресу Верховної Ради України, а також листи на адресу народних депутатів України щодо необхідності надання пояснень. Станом на 22 грудня 2016 року жодного пояснення на адресу НАЗК не надійшло", – ідеться в повідомленні.

Тому НАЗК запрошує народних депутатів надати пояснення щодо несвоєчасного подання щорічної декларації за 2015 рік.

Нагадаємо, Національне антикорупційне бюро України за результатами аналізу електронних декларацій відкрило 10 кримінальних проваджень. Також НАЗК передало до суду шість протоколів за невчасно подані е-декларації.

Громадянська мережа ОПОРА підрахувала, що можновладці задекларували грошових активів у розмірі майже 12 млрд у гривневому еквіваленті. ГПУ заявила, перевірить сплату податків нардепами із готівкових коштів, які задекларували понад 100 тисяч доларів готівки.