Укрзалізниця після хакерської атаки відновила онлайн-продаж квитків

16 Грудня 2016, 11:59

Станом на ранок 16 грудня Укрзалізниця відновила онлайн-продаж квитків після вчорашньої хакерської атаки, працюють майже всі інформаційні системи. Про це написав у Facebook голова Укрзалізниці Войцех Балчун.

"Хочу заспокоїти всіх клієнтів Укрзалізниці, практично вже відновлено роботу інформаційних систем, інформація збережена. Поїзди курсують без затримок, заходи безпеки дотримуються. Учора в другій половині дня було відновлено роботу офіційного веб-сайту компанії, вночі відновили онлай-продаж квитків", – написав він.

Нагадаємо, вранці 15 грудня до сайту Укрзалізниці зник доступ. При переході на сайт з'являлося повідомлення, що доступ до нього відключений в зв'язку з роботами по конфігурації локальної мережі. Перед цим на сайті з'являлося зображення черепа з перехрещеними внизу кістками, що складається з символів. Голова Укрзалізниці Вйцех Балчун заявив про хакерські атаки і погрози у бік менеджменту УЗ. О 16:00 сайт УЗ уже працював.

Минулого тижня невідомі зламали сайти Державної казначейської служби, Міністерства фінансів та Пенсійного фонду України. Згодом від кібератаки постраждав сайт Міністерства оборони.

Секретар Ради національної безпеки та оборони Олександр Турчинов заявив, що за потужними кібератаками, які відбувались останнім часом, стоять кіберзлочинці з РФ.