Тука пояснив, що входить до зони розведення сил на Донбасі

14 Жовтня 2016, 08:39

Населені пункти не входять в зону, з якої відводяться війська згідно рамковим домовленостям Тристоронньої контактної групи про розведення сил в зоні АТО. Про це заявив заступник міністра з питань окупованих територій Георгій Тука.

За його словами, в Станиці Луганській зона відводу українських військових не доходить до КПВВ, на якому вони несуть службу.

Тука уточнив, що в "сірій зоні" після розведення військ опиняться поля і ліси, але люди там не живуть.

Нагадаємо, Тристороння контактна група у Мінську на засіданні 21 вересня підписала рамкову угоду про розведення сил і засобів на Донбасі. Вона передбачає створення трьох зон безпеки, площею не менше 2 на 2 кв км кожен, у населених пунктах Золоте, Петрівське та Станиця Луганська. Документ передбачає деескалацію в районі лінії зіткнення і фактично створює умови, в яких стрілецька зброя не може використовуватися для обстрілів.

1 жовтня відведення відбулося поблизу Золотого, 7 жовтня – біля Петрівського. Розведення сил і засобів у Станиці Луганській було заплановане на 9 жовтня, проте не відбулося через обстріли бойовиків.

У Головному управлінні розвідки Міноборони зазначали, що відведення у Станиці Луганській заплановане на 13 жовтня.

Українська сторона СЦКК підтверджує готовність Збройних Сил України до відведення сил у Станиці Луганській, водночас, останніми днями бойовики посилили обстріли.