Едвард Лукас: Хакерські злами та зливи інформації згубно діють на політику

13 Жовтня 2016, 10:05

Якби президентом США став Дональд Трамп, це було б руйнівним ударом по свободі та демократії, і не тільки в Америці. Але якщо результати виборів формуються скандалами, що випливають із хакерських крадіжок та зливів інформації, це означає, що наша система зазнала ще серйознішої атаки. Про це на сторінках чергового номера журналу Тижня пише британський журналіст і публіцист Едвард Лукас.

За його словами, використання хакерських зламів і зливу інформації як політичної валюти стримує нормальних людей від публічної діяльності.

«Коли знаєш, що тебе можуть розкритикувати або висміяти за будь-яке невідповідне судження, котре будь-коли прозвучало із твоїх уст, навряд чи захочеться йти на ризик публічного приниження», — пояснює він.

А найважливішим, за його словами, є те, що злами та зливи інформації згубно діють на політику. Бо замість перемагати опонентів у суперечках — якіснішими фактами й міцнішою логікою — можна просто переплюнути їх за кількістю вихлюпнутого бруду.

«Ми очікуємо від наших публічних осіб ввічливої та спокійної розмови. Тому нас шокує запис, на якому вони говорять грубощі не стримуючись. Нехай такі ниці лицеміри сходять з дистанції», — наголошує він.

Детальніше читайте в черговому номері журналу «Український тиждень»