НАБУ допитало Авакова у справі “чорної каси” Партії регіонів

7 Жовтня 2016, 16:57

Національне антикорупційне бюро України допитало міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова у справі так званої "чорної бухгалтерії" Партії регіонів. Про це йдеться в повідомленні НАБУ на офіційній сторінці у Facebook.

"Як і обіцяли, запросили завітати до Національного бюро міністра внутрішніх справ Арсена Авакова. Приводом стали сторінки з так званої «чорної бухгалтерії» Партії регіонів, які він передав до НАБУ наприкінці вересня," – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що під час допиту, який відбувся 6 жовтня, міністр, у встановленій законом формі, пояснив детективам НАБУ, у який спосіб і звідки до нього потрапили записи.

Про деталі, на жаль, наразі повідомити не можемо: таємниця слідства.

Зазначимо, 29 вересня, Аваков повідомив, що МВС передає в НАБУ кілька оригінальних листів так званої «чорної бухгалтерії» Партії регіонів.

Пізніше в той самий день в НАБУ підтвердили отримання від Авакова додаткових документів, що стосуються «чорної бухгалтерії».

Нагадаємо, 28 травня екс-заступник голови СБУ Віктор Трепак розповів, що передав до Національного антикорупційного бюро документи, які засвідчують незаконні грошові операції у рамках Партії регіонів на суму $2 млрд. За його словами, серед фігурантів цих матеріалів – посадові особи найвищого рівня, міністри та керівники відомств, народні депутати, відомі політики, громадські діячі, представники міжнародних організацій, судді, у тому числі найвищих судових інстанцій.

Згодом голова НАБ Артем Ситник підтвердив отримання документів. Бюро розпочало розслідування за цим фактом.

Також нагадаємо, голова НАБ уточнив, які саме документи передав у бюро генерал Трепак, зазначивши, що йдеться про 841 аркуш із записами за 2008-2012 роки. Ситник також попередив про загрозу життю фігурантів записів із «чорної каси» Партії регіонів, а також розповів про перспективи документів як доказів у суді. «Ці документи можуть мати доказове значення разом з іншими доказами у разі проведення експертизи почерку та інших слідчих дій», – сказав тоді Ситник.