СБУ поновила акредитацію в зону АТО журналістам Громадського ТБ

30 Серпня 2016, 12:29

СБУ відновила акредитацію журналістам Анастасії Станко та Костянтину Реуцькому. Про це повідомляє Міністерство оборони.

Це відбулося після низки робочих зустрічей між Міністерством оборони України та керівництвом Громадського Телебачення, представниками незалежних медіа та міжнародних організацій.

Під час робочих зустрічей було розглянуто конфлікт, який виник між представниками силових відомств та журналістами після роботи представників Громадського ТБ в промзоні м. Авдіївка в липні цього року. Сторони дійшли згоди, що причини виникнення конфлікту потребують подальшого обговорення з представниками медіа спільноти задля більш ефективної співпраці військових та журналістів, зокрема в зоні проведення АТО.

Тому 9 вересня о 17:00 між журналістами та представниками професійних громадських організацій проведуть зустріч щодо шляхів покращення ефективності співпраці. Зустріч буде проводитися у форматі офф-рекордс та без камер у Центральному будинку офіцерів у м. Києві.

Нагадаємо, раніше прес-центр штабу АТО вирішив звернутися до СБУ з проханням призупинити акредитацію для роботи у зоні бойових дій на Донбасі українським журналістам Анастасії Станко, Костянтину Реуцькому та працівнику російського ЗМІ «Новая газета» Юлії Полухіній. Причиною стало те, що зазначені журналісти 6 липня готували сюжет з Авдіївської промзони, на якому зафіксовано обстріли українських сил з боку окупаційних сил, а також двох загиблих українських бійців і нюанси розташування позицій українських сил.

У свою чергу, журналісти заявили про необґрунтованість звинувачень на їхню адресу щодо оприлюднення відео, на якому можна ідентифікувати позиції українських військових.

СБУ призупинила акредитацію в зоні АТО Анастасії Станко та Костянтина Реуцького на час експертизи матеріалу. Акредитацію кореспондента російської "Нової газети" Юлії Полухіної анулювали.