Сьогодні в Брюсселі Порошенко візьме участь у «міні-саміті» Україна-ЄС

27 Червня 2016, 11:19

Сьогодні, 27 червня, президент Петро Порошенко здійснить робочий візит до інституцій Європейського Союзу. Про це повідомила прес-служба глави держави.

Як зазначається, Порошенко візьме участь у політичних консультаціях високого рівня Україна – Європейський Союз.

На міні-саміті Україна-ЄС будуть обговорюватися результати референдуму у Великій Британії про членство в Євросоюзі та їх впливу на відносини між Україною та ЄС, підтримка Євросоюзом  реформ в Україні, застосування зони вільної торгівлі, а також запровадження безвізового режиму.

Порошенко планує наголосити на необхідності продовження економічних санкції проти РФ у зв’язку із агресією проти України.

У міні-саміті візьмуть участь президент Європейської Ради Дональд Туск, президент Європейської Комісії Жан-Клод Юнкер та президент Європейського Парламенту Мартін Шульц, віце-президент Єврокомісії – Високий Представник ЄС із закордонних справ та безпекової політики Федеріка Моґеріні, а також ключові комісари.

За повідомленням, Порошенко проведе окрему зустріч із Мартіном Шульцем на тему якнайшвидшого запровадження безвізового режиму для України.

У рамках робочого візиту планується підписання Угоди про співробітництво між Україною та Європейською організацією з питань юстиції, а також Угоди про асоційовану участь України у програмі наукових досліджень та навчання Євратому.

Як відомо, 20 квітня 2016 року Єврокомісія рекомендувала Європарламенту і Раді Європейського союзу скасувати візи для громадян України. У Європарламенті пообіцяли прискорити розгляд питання про запровадження безвізового режиму з  Україною. Президент Європарламенту Мартін Шульц запевнив, що докладає всіх зусиль для якнайшвидшого скасування віз для українців. Водночас, за словами Петра Порошенка, не виключено, що запровадження безвізового режиму можуть перенеси з літа на вересень, проте президент упевнений, що до кінця 2016 року українці його отримають.