Путін розповів, у чому погоджується із Порошенком

17 Червня 2016, 16:51

Президент Росії Владімір Путін заявив, що згоден з президентом України Петром Порошенком в тому, що можна посилити місію ОБСЄ на Донбасі, аж до її озброєння.
 
«Потрібно якнайшвидше провести політичні перетворення, які ляжуть в основу остаточного врегулювання і у сфері безпеки. Деякі речі потрібно робити паралельно. Згоден з Петром Олексійовичем Порошенком з приводу того, що потрібно посилити місію ОБСЄ, аж до того, щоб дозволити спостерігачам місії ОБСЄ мати при собі стрілецьку зброю», – сказав він.
 
Нагадаємо, 24 квітня президент України Петро Порошенко заявив, що російська сторона погодилася на розміщення на Донбасі поліцейської збройної місії ОБСЄ. 

Наступного дня прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що використання поліцейських сил ОБСЄ в зоні конфлікту на Донбасі – питання самої організації, а також керівництва самопроголошених республік. 

Водночас «глава» «ДНР» Олександр Захарченко пообіцяв розстріляти озброєну поліцейську місію на Донбасі.

Заступник голови спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Александер Хуг заявив, що рішення про введення поліцейської місії на Донбас повинні підтримати всі 57 країн-членів ОБСЄ.