Савченко зустрілася з помічником генсека ООН

28 Травня 2016, 21:42

Народний депутат України Надія Савченко провела зустріч з помічником генерального секретаря, керівником офісу верховного комісара з прав людини ООН Іваном Шимоновичем. Про це вона повідомила на своїй сторінці у Facebook.

«Саме зусиллями Шимоновича у 1992 році Хорватія і Сербія здійснили обмін полонених «всіх на всіх». Хорвати свого часу зуміли із «вікна» можливостей прорубати «ворота». Хочу вірити, що таке диво вдасться створити і в Україні – Росії», – написала Савченко. 

Читайте також: Світ про звільнення Надії Савченко: Найбільше питання в тому, як вона уживеться із президентом Петром Порошенком

Зазначимо, 27 травня Савченко провела в Києві першу прес-конференцію.

Читайте також: Перша прес-конференція Савченко: основні тези

Нагадаємо, 25 травня незаконно ув'язнена в Росії Надія Савченко повернулася в Україну, її обміняли на російських військових Алєксандра Алєксандрова та Євгєнія Єрофєєва. Президент Росії Владімір Путін підписав указ про її помилування, тому Савченко не відбуватиме покарання в Україні. Президент України Петро Порошенко також помилував Алєксандрова та Єрофєєва, звільнивши їх від відбування покарання.