Голова Європарламенту прокоментував результати референдуму в Нідерландах

8 Квітня 2016, 08:59

Голова Європейського парламенту Мартін Шульц висловив жаль у зв'язку з результатами референдуму в Нідерландах щодо ратифікації Угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом. Про це він сказав в оприлюдненому в п'ятницю, 8 квітня, інтерв'ю газетам видавничого дому Funke Mediengruppe.

За словами Шульца, аргументи противників ратифікації Угоди стосувалися найрізноманітніших речей, "але тільки не суті питання – а саме угоди про асоціацію ЄС з Україною".

Він також підкреслив, що ця Угода – важливий елемент відновлення миру в регіоні, який серйозно постраждав від агресії та війни.

"Те, що тепер результату цього референдуму радіють саме ті, хто доклав руку до кризи в Україні, – це цинізм", – зазначив Шульц, маючи на увазі позитивну реакцію російського керівництва на результат голландського референдуму.

Як повідомлялося, 6 квітня у Нідерландах проходив референдум щодо Угоди про асоціацію України з Європейським союзом. Остаточних результатів референдуму варто чекати до 12 квітня. Цей референдум не має обов’язкового характеру.

За попередніми результатами, загальна кількість противників асоціації ЄС та України склала 61,1%, а прихильників – 38,1%, а показник явки – 32,2%. Референдум вважається таким, що відбувся у разі яквки щонайменше 30% виборців.

Президент Євроради Дональд Туск заявив, що Угода про асоціацію між Україною та ЄС наразі продовжує діяти, а також зазначив, що необхідно дочекатися офіційних висновків уряду Нідерландів.