Дві фракції Ради вирішили створити коаліцію без залучення інших політсил – нардеп

30 Березня 2016, 12:07

Фракціям БПП і «Народного фронту» наразі не вистачає близько 10 народних депутатів для створення коаліції, але у парламенті агутують за вступ до лав політсил позафракційних. Про це повідомила 30 березня у Верховній Раді нардеп від «Народного фронту» Вікторія Сюмар.

«Коаліція з п'яти не виходить, тому що ви знаєте позицію наших партнерів. З трьох не виходить, тому що у Юлії Тимошенко зараз свої вимоги, які наступний прем'єр не готовий виконувати. З двох фракцій – це зараз остання можливість, яка залишилася для того, щоб зберегти цей формат Верховної Ради і не кидати країну в півроку потрясінь і виборів», – заявила Сюмар.

За її словами, фракціям необхідно знайти близько 10 депутатів, які б погодилися увійти до складу коаліції.

«Тому наскільки мені відомо, ведуться переговори з окремими позафракційними депутатами, які можуть увійти у фракції», – розповіла депутат.

При цьому Сюмар зазначила, що це «не кращий варіант», оскільки в такому випадку «виникатимуть постійні проблеми під час голосувань».

Нагадаємо, раніше лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко озвучила вимоги для своєї участі у коаліції.

Як повідомлялося, 29 березня в Раді зачитали заяву «Радикальної партії» про вихід із коаліції.

Також нагадаємо, парламентська фракція "Об'єднання «Самопоміч» ухвалила рішення про вихід зі складу коаліції «Європейська Україна».

Крім того, фракція ВО "Батьківщина" вийшла з коаліції.

Також із коаліції вийшли депутати міжфракційного об’єднання «Народний контроль» Дмитро Добродомов, Олег Мусій та Богдан Матківський. Згодом про вихід із коаліції заявили Сергій Каплін та Олександр Сугоняко.