Голова фракції БПП виключив збереження уряду на чолі з Яценюком

21 Березня 2016, 12:16

Голова фракції БПП у парламенті Юрій Луценко заявив, що Арсеній Яценюк точно не залишиться очільником оновленого уряду України. Про це він написав на сторінці у мережі Facebook.

«Після останніх консультацій я виключаю те, що Яценюк може залишитися прем'єр-міністром на третій рік. Мені здається, що і він сам, і фракція «Народний фронт» усвідомили, що уряд фактично недієздатний. І останні консультації відбуваються тільки про те, який формат наступного уряду буде прийнятий в парламенті», – йдеться у тексті.

За його словами обговорюються два варіанти.

«Перший варіант, який підтримує наша фракція, яку підтримує суспільство, і наші західні партнери – це формат технократичного уряду на чолі з пані Наталею Яресько, яка може сформувати безпартійний уряд, котрий повинен зробити швидкий ривок в реформах, в першу чергу в усуненні олігархів, і партійних бізнесменів від державних монополій. На жаль, цей варіант не підтримується фракцією «Самопоміч», яка відмовляється входити в будь-яку коаліцію, під будь-який уряд, включаючи ймовірного прем'єр-міністра Садового, або Яресько. «Народний фронт» теж проти технократичного уряду і пропонує сформувати новий партійний уряд з числа міністрів від фракцій Верховної ради», – розповів Луценко.

Голова фракції БПП зазначив, що зміна уряду – це мінімум, якого домагається БПП.

«Це, звичайно, не дає гарантій швидких реформ, але тим не менше зміна прем'єр-міністра, зміна уряду є тим мінімумом, якого домагається БПП. Консультації щодо такого уряду зараз йдуть щодня і навіть щоночі. Думаю, що можу висловити надію, на наступному тижні, приблизно в четвер ми можемо провести позачергове засідання, на якому проголосуємо за нового прем'єра, новий уряд, нову програму діяльності уряду і нарешті покінчити з глибокою кризою, яка визвала бездіяльність чинного уряду на ключових напрямках його діяльності», – додав він.

Як повідомлялося, раніше у «Народному фронті» заявили, що комітет ВР відхилив постанову про відставку Яценюка через її незаконність.

Також повідомлялося, раніше спікер Володимир Гройсман розповів про відсутність прогресу у консультаціях щодо виходу з політичної кризи.

Нагадаємо, голова уряду Арсеній Яценюк заявив про два варіанти виходу з політичної кризи.

Окрім того, 16 лютого парламент заслухав річний звіт Кабінету міністрів. Депутати визнали роботу уряду незадовільною, однак провалили голосування за відставку Кабміну.

Згодом у пресі поширили чутки про можливе призначення на посаду прем’єр-міністра Наталії Яресько.