У МЗС Великої Британії закликали не хвалити Росію за виведення військ із Сирії

16 Березня 2016, 07:39

Глава МЗС Великобританії Філіп Хаммонд розкритикував президента Росії Владіміра Путіна з приводу його дій в Сирії. За словами Хеммонда, вітати виведення російських військ з Сирії все одно, що "хвалити чоловіка, який перестав бити свою дружину", повідомляє Bloomberg.

"Хтось іде в іншу країну, починає бомбити цивільне населення, знищуючи лікарні і школи. Якщо, а це залишається великим питанням, вони вирішили через п'ять місяців, що зробили достатньо, давайте не будемо їх занадто розхвалювати. Це трохи схоже на: "Він перестав бити свою дружину?", – сказав Хеммонд.

"Факт того, що вони там, це щось, проти чого ми повинні в першу чергу протестувати. Ми, звичайно, не повинні хвалити їх за те, що вони просто йдуть з цієї протизаконної діяльності", – додав він.

Bloomberg відзначає, що коментарі Хеммонда можуть ускладнити і без того напружені відносини між Росією і Великобританією. У січні, як нагадує агентство, міністерство закордонних справ Великобританії викликало посла Росії в знак протесту проти "вражаючого нехтування міжнародного права після того, як суддя Роберт Оуен заявив, що вбивство екс-працівника ФСБ Алєксандра Літвінєнка в 2006 році було, ймовірно, схвалено президентом Росії Владіміром Путіним.

Як повідомлялося, 15 березня перша група російських літаків вилетіла з авіабази Хмеймім в Сирії в пункти постійної дислокації на території РФ. 

Нагадаємо, 14 березня увечері російський президент Владімір Путін підписав указ про виведення основної частини російських військ із Сирії.