Сербія відмовилася приєднуватися до європейських санкцій проти Росії

3 Грудня 2015, 17:27

Президент Сербії Томіслав Ніколіч заявив, що його країна не має наміру приєднуватися до санкцій Європейського союзу проти Росії. Про це він сказав під час зустрічі з міністром закордонних справ РФ Сергієм Лавровим напередодні ради міністрів закордонних справ ОБСЄ в Белграді.

За його словами, Сербія занадто довго страждала від запроваджених проти неї санкцій, щоб вводити тепер обмежувальні заходи проти когось іншого.

"Ми хочемо показати вам, що ми проти введення санкцій, і показати нашим друзям в ЄС, що відмова ввести санкції проти Росії не означає, що ми проти ЄС", – заявив Ніколіч.

Нагадаємо, 26 жовтня делегація з 8 сербських політиків так званого «Патріотичного блоку» прибула на територію Криму. Генеральна прокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом цього візиту.

Як відомо, термін дії нинішніх санкцій проти РФ завершується 31 січня 2016 року. Раніше стало відомо, що лідери ЄС розглядали три варіанти продовження санкцій: на рік, на півроку або на три-чотири місяціНа саміті G20 керівництво ЄС запевнило Росію, що санкції діятимуть до повного виконання мінських угод.

3 грудня країни Євросоюзу досягли попередньої згоди продовжити обмежувальні заходи щодо Росії на шість місяців.

N1