Російський суд заарештував майно організатора блокади Криму Ленура Іслямова

3 Грудня 2015, 12:08

Суд РФ наклав арешт на майно одного з організаторів блокади Криму – колишнього віце-прем'єра Криму, власника телеканалу АТР Ленура Іслямова. Про це заявила так званий «прокурор» анексованого Росією Криму Наталя Поклонська.

«Установлено причетність Іслямова до злочину. Накладено арешт на його майно з метою забезпечення виконання вироку у кримінальній справі, тобто з метою відшкодування заподіяного збитку», – сказала Поклонська, не уточнивши, про яку саме справу йдеться.

Поклонська не виключила, що майно Іслямова буде конфісковано як відшкодування збитку.

Як відомо, 2 листопада ФСБ РФ заявила про порушення кримінальної справи щодо Іслямова. В офісі підконтрольної йому транспортної компанії «СімСітіТранс» пройшли обшуки. Крім того, Банк Росії призупинив ліцензію Джаст Банку, що належить Іслямову.

В ефірі АТР, який мовить в Україні, Іслямов заявив про незаконність дій російських правоохоронних органів.

Нагадаємо, 20 листопада на Херсонщині підірвали дві високовольтні опори подачі електроенергії в Крим. У ніч із 21 на 22 листопада повторно підірвали пошкоджені електроопори, і Крим повністю відключили від постачання електроенергії з боку України.

У Криму організаторами підривів ЛЕП вважають Іслямова й лідерів кримських татар, депутатів Верховної Ради України Мустафу Джемілєва й Рефата Чубарова.