У Міненерговугілля лякають екологічною катастрофою через знеструмлення Криму

2 Грудня 2015, 15:34

Довготривала відсутність живлення на промислових підприємствах Криму може призвести до виникнення екологічної катастрофи. Таку заяву поширили у прес-службі Міненерговугілля з посиланням на начальника головного управління ДСНС України в Херсонській області Сергія Чорного.

«Тривала відсутність електропостачання  промислових підприємств не передбачалася планами альтернативного електропостачання, а тому додаткових потужностей (автономних генераторів, інших альтернативних джерел електроенергії) може бути недостатньо для підтримання обладнання цих підприємств у робочому стані», – йдеться у тексті.

У повідомленні йдеться, що у випадку виникнення надзвичайної ситуації на бромовому і содовому заводах у Красноперекопську та Армянську  може статися відключення захисних систем локалізації цих речовин.

«Радіус забруднення в такому випадку буде становити – близько 100 км, що захопить і територію Херсонської  області, а також акваторії Чорного моря», – додали в Міненерговугілля.

Як повідомлялося, Аксьонов попередив мешканців Криму, що вони зустрінуть Новий рік без світла.

Нагадаємо, в Укренерго відзвітували про готовність підключити до напруги одну з ЛЕП на межі з Кримом.

Також нагадаємо, 20 листопада на Херсонщині підірвали дві високовольтні опори подачі електроенергії в Крим. У ніч із 21 на 22 листопада повторно підірвали пошкоджені електроопори, і Крим повністю відключили від постачання електроенергії з боку України.