Польська авіакомпанія відкрила рейс між Харковом і Варшавою

9 Листопада 2015, 15:25

Польська авіакомпанія LOT виконуватиме прямі регулярні авіарейси за маршрутом Харків-Варшава. Про домовленість повідомили у прес-службі Міжнародного аеропорту «Харків».

За планом, рейси виконуватимуть п'ять разів на тиждень на літаках Embraer. Час вильоту з Харкова заплановано таким чином, щоб пасажирам було доступно якомога більше рейсів в міста Північної Америки та Європи. Перший рейс заплановано на 1 березня 2016 року.

«Поновлення прямого авіасполучення між Харковом і Варшавою має велике значення – як з точки зору розвитку бізнес зв'язків між двома країнами, так і для туристичних цілей. На підставі вже наявного у нас досвіду можна з упевненістю говорити про високу затребуваність даного авіамаршруту. Інтерес до цього напрямку з боку українських і польських громадян залишається стабільно високим. Зокрема, тільки за минулий рік Генеральне консульство Польщі в Харкові видало понад 65000 віз. Тому ми розглядаємо цей напрям як один з найбільш перспективних», – заявив гендиректор аеропорту Володимир Васильченко.

Польська авіакомпанія LOT – одна з найстаріших авіакомпаній в світі (існує з 1929 року). Забезпечує перельоти майже по 60 маршрутах через аеропорт у Варшаві майже 5 млн пасажирів щорічно. LOT пропонує прямі далекомагістральні рейси в США, Канаду і Китай.

Як повідомлялося, молдовська авіакомпанія запустила рейси з Одеського аеропорту.

Нагадаємо, білоруська авіакомпанія «Бєлавіа» організувала рейси з Одеси в Росію з пересадкою в Мінську.

Нагадаємо, відповідно до рішення РНБО уряд України 25 вересня прийняв рішення про заборону польотів російських авіакомпаній, в першу чергу компаній «Аерофлот» і «Трансаеро» до України. Водночас, воно набуде сили тільки з кінця жовтня, коли розпочнеться осінньо-зимовий період повітряної навігації.

Росія ухвалила аналогічні заборони щодо українських авіаперевізників.