Лідери ЄС та США узгодили позиції щодо майбутнього санкцій проти Росії

4 Листопада 2015, 09:15

Віце-президент США Джо Байден та голова Європейської комісії Жан-Клод Юнкер обговорили питання України та санкцій проти РФ. Про це повідомили у прес-службі Білого дому.

Зокрема, лідери погодилися, що санкції проти Росії варто зберегти до повної реалізації Мінських угод. Також у повідомленні йдеться, що США та ЄС закликали Україну «оперативніше рухатися вперед у впровадженні реформ у сферах економіки і боротьби з корупцією».

У свою чергу прес-служба українчького президента повідомила, що Петро Порошенко також мав розмову з Юнкером 3 листопада і розмова також стосувалася антикорупційної політики української влади. Зокрема, поступ на цьому шляху прямо пов’язаний з питанням запровадження безвізового режиму для України.

«Президенти обговорили зусилля української влади у створенні інституційних та законодавчих рамок боротьби з корупцією, що є особливо важливим у контексті забезпечення прогресу у питанні запровадження безвізового режиму для громадян України, а також виконання зобов’язань України щодо отримання макрофінансової допомоги з боку Європейського Союзу», – йдеться у тексті.

Як повідомлялося, у Держдепі США порахували, скільки Росія щороку витрачає на пропаганду.

Нагадаємо, США збільшить військово-морську присутність у Європі на тлі російської агресії.