Україна домовилася з Таїландом про спільне виробництво бронетранспортерів

3 Листопада 2015, 15:22

Україна і Таїланд домовилися про співпрацю щодо організації спільного виробництва бронетранспортерів на території Таїланду. Про це інформує прес-центр РНБО.

Згідно з текстом, договір був підписаний в рамках участі української делегації в міжнародній виставці озброєння «Defense&Security-2015», що проходить в Бангкоку (Королівство Таїланд).

«В рамках документу передбачена локалізація виробництва бронемашин сімейства БТР-3 на території Королівства Таїланд», – йдеться в тексті..

Зараз в межах українсько-тайської співпраці, згідно з двома попередніми договорами, Україна поставляє до Таїланду бронетранспортери, танки, машини підтримки та обслуговування.

«Налагодження такого виробництва – це можливість отримати не лише додаткові фінансові надходження для України, але і оновити наявні потужності з виробництва та модернізації військової техніки для власних потреб. Окрім цього, це стане чудовою можливістю укріпити позиції України в азіатському регіоні», – зазначив перший заступник Секретаря національної безпеки та оборони України Олег Гладковський.

Дивіться також: В Укроборонпромі показали український стенд на великій виставці озброєнь у Таїланді

Як повідомлялося, шість підприємств-розробників представили Україну на великій міжнародній виставці озброєнь у Таїланді.