КВУ оприлюднив результати екзит-полу на виборах у Києві

25 Жовтня 2015, 20:20

Оприлюдено результати екзит-полу, проведеного центром "Соціальний моніторинг" на замовлення Комітету виборців.

За цією інформацією, переможцем на виборах мера став Віталій Кличко (40,4%), однак він не набрав достатньо голосів для перемоги у першому турі голосування.

Водночас наразі невідоме ім'я суперника Кличка у другому турі, оскільки результати переслідувачів у рамках статистичної похибки. Володимир Бондаренко (8,7%), Олександр Омельченко (8,1%), Сергій Гусовський (8%), Борислав Береза (7,5%). Усі результати станом на 18:00.

На виборах до Київради бар'єр у 5% подолали п'ять політсил. "БПП "Солідарність" – 28,3%, "Самопоміч" – 10,3%, "Батьківщина" – 10,1%, "Свобода" – 9,7%, "Єдність" – 8,3%. На межі подолання бар'єру "Партія рішучих громадян" Борислава Берези – 4,8%. Усі результати також станом на 18:00 і ще можуть змінитися.

Як повідомлялося, раніше директор фонду «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва Ірина Бекешкіна заявила, що на нинішніх місцевих виборах організація не буде проводити екзит-поли. Також вона повідомила, що їй не відома жодна організація, яка вирішила проводити екзит-пол.

Нагадаємо, «Соціальний моніторинг» проводив екзит-пол на виборах до ВР торік. Тоді результати сталиблизькими до офіційних даних ЦВК.