Путін бачив, що Росія тоне занадто повільно, тому підвісив їй на шию сирійську авантюру – Тимчук

4 Жовтня 2015, 12:45

М’ясорубка Путіна проти сирійської опозиції – це ще один рядок у діагнозі президентові РФ. Про це заявив координатор групи «Інформаційний опір» та нардеп Дмитро Тимчук у Facebook.

«Щодо перспектив Путіна в Сирії. Чесно кажучи, спочатку авантюра Путіна в Сирії виглядала не особливо оптимістично для України. Скидалося на геніальний стратегічний крок – розповівши про «антитерористичну коаліцію» за участю РФ, підлизатися до Заходу, змусивши його заплющити очі на агресію Росії проти України. Могло спрацювати. Але кремлівський дебіл – він і в Сирії дебіл. М’ясорубка Путіна проти сирійської опозиції – це ще один рядок у діагнозі кремлівському «стратегові», – наголосив Тимчук.

«Бачачи, що на тлі кривавої афери в Україні Росія тоне занадто повільно, він підвісив їй на шию ще один камінь – сирійську авантюру. Ну не молодець? Путін не в курсі, що війна – це продовження політики. Для нього війна – це продовження особистих комплексів. Утім, як і сама політика», – підсумував Тимчук.

Як відомо, російська авіація почала завдавати удари по об'єктах у Сирії 30 вересня. Операцію санкціонувала Рада Федерації РФ у відповідь на запит військової допомоги від Башара Асада.

Після початку бомбардувань правозахисні організації заявили, що удари завдаються по районах, у яких взагалі немає бойовиків, а жертвами атак стають цивільні.