Росія направила в Сирію бойову авіацію – AFP

30 Вересня 2015, 15:22

Росія направила в Сирію бойову авіацію. Про це повідомляє Agence France-Presse з посиланням на заяви офісу президента Сирії Башара Асада.

"Російські ВПС були направлені в Сирію після запиту від сирійської сторони, в листі президента Асада президенту Путіну, в якому була пропозиція направити російські ВПС в рамках ініціативи президента Путіна по боротьбі з тероризмом", — йдеться в повідомленні.

Напередодні американські ЗМІ повідомили, що Росія зажадала від авіації США залишити небо над Сирією, проте США відмовили їй.

Нагадаємо, сьогодні Рада Федерації дозволила Путіну застосувати російську авіацію в Сирії на прохання Башара Асада.

Раніше сирійський уряд підтвердив отримання винищувачів та розвідувальних літаків з Росії. Американські джерела заявляють про 28 російських військових літаків на авіабазі у сирійській Латакії.  

США попередили, що військова підтримку сирійського президента Башара Аль-Асада з боку Росії може підвищити ризик конфронтації з силами коаліції, що ведуть боротьбу проти «Ісламської держави». Крім того, американський дипломат, колишній заступник держсекретаря США, а нині президент Інституту Брукінгса  Строуб Талбот вважає, що Росія відправила в Сирію озброєння та авіацію для того, щоб ускладнити антиісламістську операцію США та їхніх союзників.