Блокада Криму: активісти запропонували окупантам гумконвої з їжею в обмін на політв’язнів

29 Вересня 2015, 16:55

«Влада» окупованого Криму запропонувала обміняти засуджених за політичними звинуваченнями кримських татар на затриманих на Донбасі російських бойовиків. Про це повідомив один із ініціаторів блокади Криму, власник кримськотатарського телеканалу ATR Ленур Іслямов.

За його словами, російські окупанти пропонували організаторам блокади виконати одну з їхніх вимог – звільнити кримських татар, засуджених за політичними мотивами в обмін на затриманих на Донбасі російських військових.

Дивіться також: Стали відомі перші наслідки продовольчої блокади окупованого Криму – інфографіка

Однак оргкомітет акції відкинув цю пропозицію.

"Ми прийняли рішення, що терористів на патріотів міняти не будемо. Якщо будемо міняти, то будемо міняти на гумконвої, які йтимуть під українськими прапорами убік Криму. Якщо вони приймуть таке рішення, ми відправимо будь-яку кількість продуктів за наших хлопців, які там перебувають", – сказав Іслямов. Наразі підтвердження інформації про пропонований обмін з інших джерел немає.

Як повідомлялося, кримські татари і активісти 20 вересня о 12:00 розпочали акцію з "продовольчої блокади" Криму, яка полягає в недопущенні вантажного транспорту на півострів.

Активісти оприлюднили свої вимоги до окупантів.

Також наслідком продовольчої блокади Криму стало підвищення цін на деякі продукти харчування