У Меджлісі розповіли, як довго триватиме блокада окупованого Криму

25 Вересня 2015, 20:12

Акція економічної блокади Криму є безстроковою. Про це заявив член Меджлісу кримськотатрського народу Ескандер Барієв.

"Було заявлено про те, що ця акція буде безстроковою, поки не буде вжито певних дій для того, щоби не годувати окупанта, для того, щоби не годувати окупаційну армію, і для цього була побудована ця акція", – зазначив він.

За словами Барієва, на сьогодні акція продовжується: пом'якшити ситуацію може відміна закону про вільну економічну зону "Крим".  

Дивіться також: Стали відомі перші наслідки продовольчої блокади окупованого Криму – інфографіка

"Я думаю, що єдиним пом'якшеним фактором може бути відміна закону про вільну економічну зону "Крим". Тобто якщо буде відмінено цей закон, то відповідно вже законодавство України буде регулювати процес поставки продовольчих товарів на окуповану частину Україну, в тому числі у будматеріалів. Тільки тоді акція може прийняти інший вигляд чи іншу форму, коли активісти почнуть просто моніторити, щоб не було зроблено "чорних коридорів" чи "чорних схем" для переправи туди контрабанди", – підкреслив член Меджлісу.

Як повідомлялося, кримські татари і активісти 20 вересня о 12:00 розпочали акцію з "продовольчої блокади" Криму, яка полягає в недопущенні вантажного транспорту на півострів.

Активісти оприлюднили свої вимоги до окупантів.

Також наслідком продовольчої блокади Криму стало підвищення цін на деякі продукти харчування