Вища рада юстиції відкрила 11 справ проти суддів, які відправляли під варту активістів Майдану

24 Вересня 2015, 19:32

Вища рада юстиції відкрила 11 дисциплінарних справ за висновками тимчасової спеціальної комісії з перевірки суддів судів загальної юрисдикції. Про це повідомили в прес-службі ВРЮ.

Згідно з повідомленням, 10 із 11 справ порушено стосовно столичних суддів.

«Розглянувши питання про відкриття дисциплінарних справ за висновками Тимчасової спеціальної комісії з перевірки суддів судів загальної юрисдикції, Вища рада юстиції ухвалила рішення відкрити дисциплінарні справи стосовно 11 суддів», – заявив голова ВРЮ Ігор Бенедисюк.

Дисциплінарні справи відкрили проти судді Дніпровського районного суду Києва Віталія Марцинкевича, суддів Шевченківського райсуду Києва Андрія Трубнікова, Наталі Гриньовської та Володимира Бугіля, Юлії Швачач і Тараса Ліщука, Алли Демидівської та Людмили Кізюн, судді Ірини Татаурової і Алли Домарацької.

Крім того, ВРЮ відкрила дисциплінарну справу проти судді Чорнобаївського районного суду Черкаської області Неллі Цибрій.

Нагадаємо, тимчасова спеціальна комісія була створена при Вищій раді юстиції з метою перевірки дій суддів, що ухвалювали рішення у період масових акцій протесту в Україні з 22 листопада 2013 року по 11 квітня 2014 року. За період роботи комісія ухвалила 41 висновок стосовно 46 суддів про порушення присяги. Висновки ТСК є обов'язковими для розгляду Вищою радою юстиції.

Як повідомлялося, у грудні 2014 року ГПУ попросила перевірити суддів, які відправляли під варту учасників Євромайдану.

Раніше Вища рада юстиції призначила розслідування щодо 28 київських суддів.