У Києві ліквідували «конверт», що вивів у «тінь» 100 млн грн

19 Вересня 2015, 13:45

Служба безпеки України спільно з Державною фіскальною службою та прокуратурою припинили у Києві протиправну діяльність конвертаційного центру, який вивів у «тінь» 100 мільйонів гривень. Про це інформує прес-центр СБУ.

«Зловмисники зареєстрували кілька фіктивних фірм, через які переводили у готівку кошти низки підприємств столичного регіону. Конверт також «надавав послуги» з мінімізації податків, штучно формуючи для замовників податковий кредит», – йдеться у повідомленні.

Правоохоронці затримали трьох кур’єрів, які перевозили з банку до офісу 500 тисяч гривень готівки.

Під час обшуків у приміщеннях конвертцентру правоохоронці виявили комп’ютерну техніку, спеціальні програми для проведення незаконних оборудок, фінансову документацію, яка свідчить про здійснення протиправної діяльності. На рахунках фіктивних підприємств заблоковано 5,5 мільйона гривень. 

Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 205 (фіктивне підприємництво) та ч. 3 ст. 212 (ухилення від сплати податків, зборів (обов'язкових платежів) Кримінального кодексу України.

Тривають обшуки та невідкладні оперативно-слідчі дії для встановлення та притягнення до відповідальності усіх осіб, причетних до організації та роботи конвертаційного центру.

Як повідомлялося, у Києві ліквідували мільярдний конвертцентр, клієнтом якого був Курченко.