Карикатура Charlie Hebdo за мотивами фото із загиблим сирійським хлопчиком обурила європейців

14 Вересня 2015, 17:50

Charlie Hebdo розмістив на обкладинці карикатуру із загиблим сирійським хлопчиком, підписавши її «Ласкаво просимо, мігранти». Про це 14 вересня повідомили західні ЗМІ.

До цього Європу вразила історія трирічного Айлана Курді, який разом з групою сирійських мігрантів потонув неподалік узбережжя Туреччини. Західні ЗМІ опублікували фото загиблої дитини із закликом до урядів вжити необхідних заходів, щоб запобігти смертям мігрантів.

Французький сатиричний журнал опублікував картинку, на якій хлопчик лежить у воді обличчям вниз, а над ним височіє реклама McDonald's з написом «Два дитячі меню за ціною одного».

Ще кілька карикатур із зображенням дитини Charlie Hebdo розмістив із підписами «Так близько до мети», «Християни ходять по воді», «Мусульманські діти тонуть».

Новий номер журналу викликав хвилю обурення в мережі. Користувачі встигли назвати зображення «огидними карикатурами», інші попередили журналістів про «небезпечні наслідки». Дехто зауважив, що таким чином видання демонструє, що напад на нього, який стався на початку 2015 року, можна розцінювати як «безсилий», а не «потужний».

Як відомо, 7 січня троє озброєних людей напали на редакцію сатиричного журналу Charlie Hebdo в Парижі, загинули 10 журналістів і двоє поліцейських. Причиною нападу були карикатури на ісламські релігійні символи.