Львівський активіст виграв суд у справі перекладу українською мовою виступу Авакова

14 Вересня 2015, 17:37

Адміністративний суд Львівської області визнав протиправною відмову Міністерства внутрішніх справ України надати львів’янину Святославу Літинському переклад українською мовою виступу очільника МВС Арсена Авакова. Про це Літинський повідомив у Facebook.

"Виграв суд щодо виступу Арсена Авакова. Суд визнав протиправною відмову в видачі мені перекладу виступу пана міністра", – написав Літинський.

У коментарях він також пояснив, що МВС змушене буде "все перекладати як мінімум".

"Далі буде аналогічне запитання до телебачення (це було про youtube)", – запевнив активіст.

Виграв суд щодо виступу Arsen AvakovСуд визнав протиправною відмову в видачі мені перекладу виступу пана міністра.#півперемога

Posted by Святослав Літинський on 14 вересня 2015 р.

Нагадаємо, Літинський звернувся до МВС з проханням надати український переклад виступу Авакова, що був оприлюднений на офіційному YouTube-каналі МВС. Після отримання відмови він звернувся із позовом до суду.

Як відомо, Літинський вже не вперше відстоює свої мовні права. Два роки тому чоловік купив пральну машину із російськомовною панеллю та інструкцією. Він подав на виробника до суду, щоправда, виграти йому не вдалося. Утім, завдяки йому сьогодні всі пральні машини ввозять в Україну вже з інструкціями та панеллю керування українською мовою.

Крім того, через суд Літинський домігся, щоб йому видали український паспорт без дублювання даних російською мовою.