Під Щастям загинув військовий, який поїхав з’ясовувати подробиці розстрілу мобільної групи

3 Вересня 2015, 19:01

Військовослужбовець 80-ї окремої аеромобільної бригади Володимир Киян загинув сьогодні, 3 вересня, в районі Щастя, підірвавшись на фугасі. Про це в Facebook повідомив волонтер Юрій Касьянов.

«Вони вбили Тайфуна. Володимир Киян, позивний "Тайфун" сьогодні підірвався на фугасі недалеко від того місця, де вчора розправилися з мобільною групою по боротьбі з контрабандою. Володя був чудовим хлопцем – справжній воїн з гарячим серцем і холодним розумом. Він пройшов найжорстокіші битви цієї війни в районі Луганська. Його підрозділ тримав ТЕС, і після виведення десантників його попросили залишитися. 9 вересня у нього мав бути дембель», – розповів волонтер.

Дивіться також: Журналіст показав відео із загиблим волонтером Галущенком, який натякнув на "кришувальників" контрабанди в зоні АТО

«Вчора ми говорили з ним по телефону. Останній раз – вночі. Говорили про Ендрю, про контрабанду. Він сказав: "Я не можу звинувачувати без фактів. Я завтра поїду, все перевірю, подивлюся сам…" Ось, поїхав… Я звертаюся до президента, начальнику Генштабу, міністру оборони, міністру внутрішніх справ, керівнику СБУ. Я вимагаю чесного, повного, неупередженого розслідування. Вимагаю відсторонення на час розслідування і заміни сторонніми командирами всіх без винятку командирів і начальників 92-ї бригади, починаючи з командира роти. Вимагаю відсторонення від справ на час розслідування командування сектора А. І негайної заміни всього персоналу СБУ і військової контррозвідки в секторі А. Вимагаю оточити весь район відповідальності 92-ї бригади надійними військовими частинами, і допитати по суті справи кожного військовослужбовця», – наголосив Касьянов.

Они убили Тайфуна. Володимир Киян, позывной "Тайфун" сегодня подорвался на фугасе недалеко от того места, где вчера расп…

Posted by Юрий Касьянов on 3 вересня 2015 р.

Нагадаємо, 2 вересня під Щастям була обстріляна мобільна група по боротьбі з контрабандою в зоні АТО. Загинули дві людини.

Тим часом, очільник Луганської обласної військової адміністрації Георгій Тука уже заявив, що мобільна група по боротьбі з контрабандою загинула не від рук бойовиків, а від рук контрабандистів з числа високопоставлених українських чиновників і військових.